TARINAMME

Kahden hyvää ja tasapainoista elämää rakastavan naisen tarina & Studio Balancen alku


Miten Studio Balance sai alkunsa?

Studio Balancen takana seisoo kaksi naista, PT ja pilatesohjaaja Tiina Ekman ja joogaopettaja Mari Salminen (Karunya Yoga).

Vuonna 2018 Tiina ja Mari tutustuivat aivan sattumalta, kun vastavalmistunut joogaopettaja Mari kyseli somen ryhmien kautta mahdollista toimitilaa Hervannasta joogatunteja varten. Tiina päätyi kommentoimaan kyselyyn, ja naiset päättivät pitää palaverin Vuoreksessa, jossa sijaitsi Tiinan vasta itselleen vuokraama toimitila hyvinvoinnin ja liikunnan pienryhmätunteja varten.

Palaverissa päädyttiin kokeilemaan Marin ohjaamaa joogan peruskurssia Vuoreksen Studio Sinun Valintasi-nimen alla.

Ensimmäinen Marin joogakurssi toimi hienosti Studiolla -Tämän jälkeen hän vähitellen lisäsi ohjauksia, kunnes lopulta talvella -20 uskaltautui hyppäämään täysiaikaiseksi yrittäjäksi Vuorekseen Tiinan rinnalle.

Lähes viisi vuotta Tiina ja Mari palvelivat asiakkaita suloisessa, pienessä Studio Sinun Valinnassasi.

Keväällä 2023 naiset saivat sopivan mahdollisuuden siirtyä suurempiin, paremmin palveleviin tiloihin Tampereen Hervantaan -Ja näin syntyi Studio Balance.

Studio Balancen visio & missio

 • Pienryhmät -pieni ryhmäkoko mahdollistaa yksilöllisen ohjauksen jokaiselle oppilaalle, sekä mahdollisuuden pidempiaikaiseen oppilas/ohjaaja-suhteeseen.
 • Jokainen pienryhmäharjoitus on ajatuksella & tunteella suunniteltu osallistujien yksilöllisten toiveiden ja tarpeiden mukaan. Näin harjoittelu on turvallista, motivoivaa ja kehittävää.
 • Pienryhmäharjoittelun muita etuja ovat samanhenkinen yhteisö, sekä henkilökohtainen ohjaus yksilövalmennusta edullisempaan hintaan
 • Liikuntatilan ei tarvitse näyttää suoritusalueelta -Kauniiseen Studio Balanceen astuessa voit hengähtää ja ottaa hyvää oloa tuottavan, terveyttä edistävän hetken ihan itsellesi

Palvelumme pähkinänkuoressa:

 1. Yksilölliset, ammattitaidolla ja sydämellä ohjatut viikkotunnit pienryhmässä (jooga, pilates, lihaskunto ja -huolto)
 2. Syventävät hyvinvoinnin ja liikunnan kurssit, työpajat & tapahtumat pienryhmälle
 3. Henkilökohtainen Yksilövalmennus (jooga, tietoisuus- ja tunnetyöskentely, Personal training, ravinto- ja elämäntapavalmennus, pilates)
 4. Yksityistunnit ryhmälle, yrityksille ja yhteisöille

Tiinan & Marin tarinat

Tiina Ekman

Pilates, lihaskunto ja -huolto, juoksukoulut, yksilövalmennus, ravintovalmennus ja elämäntapamuutokset

Olen pitkän uran leikkaussalissa tehnyt sairaanhoitaja. Olen toiminut leikkaussalihoitajana vuodesta 2000. Urani aikana olen kiertänyt erilaisissa työpaikoissa, niin yksityisissä kuin julkisissakin sairaaloissa. Pitkään samaa työtä tehtyäni halusin muunlaisia haasteita työhöni.

Kävin Avoimessa Yliopistossa opintoja ja kuvittelin hankkivani jonkin maisteritutkinnon. Halusin kuitenkin työn, jossa voisin yhdistää auttamisen haluni ja liikkumisen. Samalla haluaisin hyödyntää myös sairaanhoitajan kokemukseni.

Mietin mikä minua oikeasti kiinnostaisi. Jossain vaiheessa oivalsin, sen liittyvän liikuntaan ja terveellisiin elämäntapoihin. Sen vuoksi opiskelin Personal Traineriksi ja Ravintovalmentajaksi. Kävin molemmat koulutukset Trainer4youlla.

Minulla on aina ollut luontainen halu auttaa muita. Tässäkin työssä se on vain hyvä asia. Valmennuksissani saan hyödynnettyä myös muuten vanhaa ammattiani. Se syventää ymmärrystäni asiakkaiden ongelmia kohtaan ja auttaa tiedostamaan paremmin oman osaamiseni rajat. Tiedän siis, koska sinun on syytä hakea apua esimerkiksi lääkäriltä, ravitsemusterapeutilta tai fysioterapeutilta.

Tässä työssä saan opetella asioita, jotka minua oikeasti kiinnostavat. Positiivista on myös se, että minun ei tarvitse tehdä istumatyötä. Olen nimittäin huomannut, että se ei sovi vartalolleni. Paikallaan oleminen ei ole minulle luontaista ja ajattelen, että liike on lääke. Liike toimii ainakin minulla lääkkeenä moneen vaivaan ja olen ihan hukassa, jos en pysty liikkumaan.

Et varmastikaan ole tietoinen kaikista terveyteesi vaikuttavista valinnoista. Useat terveyteesi vaikuttavat valinnat ovat tiedostamattomia tapoja, joita vain olet tottunut toistamaan päivästä toiseen. Tavat voivat tulla lapsuudesta asti. Useinkaan ne eivät ole kovinkaan tietoisesti tehtyjä. Olemme vain omaksuneet ne jossain vaiheessa elämäämme.

Valmennuksessa keskiössä on noiden valintojen miettiminen. Teemme päivittäin kymmeniä valintoja ravintoon ja liikuntaan liittyen. Valmennuksessa käymme läpi näitä tottumuksia. Yhdessä mietimme mitä uusia tapoja on syytä opetella tavoitteeseen päästäksemme. Itse olen käynyt läpi myös oman muutosprosessin. Siitä voit lukea lisää blogeistani.

Jalkani leikattiin lokakuussa 2017. Sairaslomalla minulla oli aikaa miettiä asioita ja suunnitella omaa liiketoimintaa. Tein päätöksen ryhtyä yrittäjäksi. Yrittäjyys on aina tuntunut pelottavalta, mutta tämän työn tekemiseen se tuntui kuitenkin ainoalta järkevältä vaihtoehdolta.

Suurin intohimoni tässä työssäni on kestävyysurheilu ja ravintoon liittyvät asiat. Olen kiinnostunut painon hallinnasta ja terveellisestä syömisestä. Yleensäkin terveelliset elämäntavat kiinnostavat ja innostavat minua. Olenhan nähnyt sairaanhoitajan työssäni paljon huonosti voivia ihmisiä.

Olen omalla kohdallani huomannut, kuinka iso vaikutus esimerkiksi ruoalla on hyvinvointiin ja jaksamiseen. Ajattelen, että olemme jokainen tällä hetkellä omien valintojemme summa. Toki geeniperimälläkin on osansa, mutta sen taakse emme kuitenkaan voi piiloutua.

Jokainen meistä tekee kymmeniä ruokaan ja liikkumiseen liittyviä valintoja päivittäin. Nuo valinnat luovat sen mitä olemme. Sen vuoksi haluan valmentaa erityisesti elämäntapamuuttujia. Haluan opettaa myös sinua tekemään parempia valintoja arjessasi.

Omien harrastusten myötä haluan valmentaa erityisesti kestävyysliikkujia, etenkin juoksusta kiinnostuneita kuntoilijoita. En koe itseäni pelkäksi kuntosali PT:ksi, vaikka sekin on tärkeä osa monipuolista harjoittelua. Näen kuitenkin, että lihaskuntoa voi ylläpitää myös muun tyyppisellä harjoittelulla. Pidän omalla Studiolla erilaisia pienryhmävalmennuksia, jossa lihaskuntotreeni tehdään kehonpainon ja pienvälineiden avulla.

Koulutus

 • Sairaanhoitaja
 • Kansanterveystieteen perusteet, Avoin Yliopisto
 • Hallintotieteen perusteet, Avoin Yliopisto
 • Puheviestintä ja esiintyminen, Avoin Yliopisto
 • Personal Trainer, Trainer4you
 • Ravintovalmentaja, Trainer4you
 • Triathlonvalmentaja, Triathlonliitto Taso 1 & 2
 • Pilates ohjaaja, PilatesHealth
 • Fascia Method ohjaaja, Prof Training Finland


Vatsaan liittyviä ongelmia

Minulla on ollut aina ongelmia oman vatsani kanssa. Sen vuoksi olen perehtynyt moneen vatsan toimintaan liittyvään asiaan hieman tarkemmin. Sinulla saattaa olla samanlaisia ongelmia ja voin varmasti auttaa sinua myös niiden kanssa.

Suhteestani liikuntaan

Olen aina liikkunut jonkin verran, mutta välillä hyvinkin kausiluonteisesti. Olen pelannut jalkapallo, salibandyä ja jonkin verran lentopalloa ym. pallopelejä. Olen kävellyt paljon ja käynyt erilaisissa jumpissa. Tampereella asuessani olen ollut varmaan jokaisen kuntokeskuksen asiakkaana jonkin aikaa. Raskausaikoina ainut liikunta, johon olen raskauden puolivälin jälkeen kyennyt, on ollut uinti, vesijuoksu ja kuntosalilla käynti

Juoksemisesta opin nauttimaan lasten ollessa pieniä, vaikken siitä ikinä ollutkaan erityisesti pitänyt. Jossain kohti juoksemisesta kuitenkin tuli minulle nautinto ja mahdollisuus saada tuulettua arjen haasteista.

Pilates

Olen tehnyt pilatesharjoittelua vuosia ja hoitanut sen avulla omaa selkää mm. raskauksien ja selkäleikkauksen jälkeen. Harjoittelu on mahdollistanut kestävyysliikunnan jatkamisen erilaisista ongelmista huolimatta.

Olen ohjaajana tarkka ja täsmällinen. Kuljetan sinut läpi harjoituksen miellyttävästi ja olen aidosti kiinnostunut kehosi linjauksista. Halutessasi saat manuaalista avustusta liikkeiden tekemiseen.

Tiina:

"Harjoittelullani on ollut positiivisia vaikutuksia kehooni myös arjessa. Muistan arjessani aktivoida syviä lihaksia ja kannatella kehoani oikella tavalla. Pilates harjoittelu on kohdallani mahdollistanut työn tekemisen ja kestävyysharjoittelun jatkamisen. Kärsin edelleen kroonisesta leikkauksen jälkeisestä kivusta. Minulla on leikkauksen jäljiltä hermovaurio vasemmassa jalassa. Sen lisäksi minulla on ollut kolme välilevynpullistumaa selässä. Pullistumista yksi on leikattu. Ilman pilates harjoittelua en olisi tässä kunnossa. Tuskin edes työkykyinen."

Tiinan palvelut Studio Balancessa:

 • Hyvän olon Pilates -viikkotunnit pienryhmässä
 • Hyvän olon Treeni -viikkotunnit pienryhmässä
 • Yksilövalmennus, elämäntapa- ja ravintovalmennus
 • Syventävät pilateksen, lihaskunnon ja -huollon kurssit & workshopit
 • Yksityistunnit ryhmille, yrityksille ja yhteisöille.

Ota yhteyttä suoraan Tiinaan

Mari Salminen

Jooga, kehotietoisuus, hengitys ja meditaatio, tunne- ja tietoisuustyöskentely, joogafilosofia, yksilövalmennus, kvanttihypnoosi

Aivan ensimmäiseltä ammatiltani olen kultaseppä ja teinkin alan töitä omassa yrityksessäni vuosina 2008-2011.

Tämän jälkeen opiskelin myynnin ammattitutkinnon ja työskentelin vuosia mm. Intersportin myyjänä ja somistajana, sekä alusvaateliikkeen myymälänhoitajan assistenttina.

Näinä vuosina sydämeni liekki paloi kuntosaliharjoittelulle ja fitness-urheilulle. Päätöideni ohessa tein kuntosali- ja ravintovalmennuksia, sekä luin ravitsemustiedettä avoimessa yliopistossa.

Joogaan tutustuin ensimmäisen kerran vuonna 2005 osallistuessani astangajoogan peruskurssille. Harjoitus jäi elämän kiireiden jalkoihin ja vuonna 2014 haastavassa elämänvaiheessa jalkauduin uudestaan joogan pariin.

Rakastuin klassiseen hathajoogaan ja melko pian myös astangajooga palasi omaan harjoitusrutiiniini. Koin saavani niin paljon levollisuutta, rentoutta ja lohtua joogan kauniista maailmasta.

Sukelsin heti syvemmälle joogaan ja harjoituksesta tuli jokapäiväinen tapa. Joogaamisen mahdollisti minulle toiminta karmajoogina joogakoululla asiakaspalvelutyössä.

Helmikuussa 2017 syntyi maailmaan elämäni suurin ihme, tyttäreni Jide Marie. Miten suurta voikaan olla rakkaus omaa lasta kohtaan! Nykyään Jiden voit tavata välillä myös joogastudiolla toimimassa minun pikku-assistenttinani.

Loppuvuodesta 2017 sain työtarjouksen lähteä joogakoulun asiakaspalvelijaksi ja yksilöneuvojaksi. Tästä alkoi matkani täysipäiväisesti joogan parissa.

Elämä antoi minulle kuitenkin haasteen, kun sairastuin harvinaiseen ja vakavaan Guillain Barren oireyhtymään tammikuussa 2018. Neliraajahalvaannuin yllättäen parissa viikossa, täysin ymmärtämättä, mitä minulle tapahtuu. Päästyäni Taysiin neurologiselle osastolle, alkoi hiljalleen toipumisen ja kuntoutumisen matka.

Jooga piti minut järjissäni myös tuossa elämäntilanteessa -Tein astangajoogan mielikuvaharjoitteita päivittäin maatessani immunoglobuliinitiputuksessa ja opiskelin ja koin, mitä muuta jooga on, kuin vain fyysistä asanaharjoittelua. Jooga toi minulle lohtua ja uskoa tulevaisuutta kohtaan.

Joogaa ja aktiivista liikuntaa saan myös kiittää siitä, että kuntoutumiseni prosessi lähti etenemään nopeasti -harjoittelun tuomia hermoyhteyksiä oli niin paljon, ettei sairaus ehtinyt tuhota niistä kaikkia. Yhteys ja ymmärrys omaa kehoani kohtaan nopeutti hermoyhteyksien palautumista ja opin kävelemään ja kirjoittamaan uudelleen melko nopeasti kuntoutuslaitoksessa. Joogaharjoitukset aloitin toki heti terapia-altaassa, jossa minun oli helpompi liikkua.

Kokemus oli äärimmäinen, mutta vahvisti taas uskoani joogan voimaan.

Sydämeni ääni lopulta vei minut Kaisa Kärkkäisen Heartful Yoga-koulutukseen vuonna 2018 ja sattumien kautta aloin opettaa säännöllisesti joogaa jo keväällä 2019 Vuoreksen studiolla.

Näin Karunya Yoga syntyi kuin itsestään. Etuajassa, mutta rakastettuna.

Ajatus yksilöllisestä joogasta kehittyi yksilöneuvojana, jolloin ymmärsin, että me kaikki todella olemme erilaisia ja kaipaamme erilaisia harjoituksia. Näin työssäni, kuinka ihmiset voivat huonosti ja saivat joogasta lohtua ja sisäistä rauhaa.

Helmikuussa 2020 otin seuraavan askeleen ja jättäydyin täyspäiväiseksi yrittäjäksi Karunya Yogan parissa.

Korona-aika oli äärimmäisen rankkaa minulle sekä yrittäjänä, että yksityiselämässä. Koin totaalisen uupumisen ensimmäistä kertaa. Uupumus antoi minulle kuitenkin uuden, entistäkin voimakkaamman näkemyksen, kuinka oma elämäntehtäväni on auttaa muita hidastamaan tahtia, kuuntelemaan omaa intuitota ja sydäntä, sekä keskittymään oikeasti itselle tärkeisiin asioihin suorittamisen sijaan.

Syksyllä 2022 aloitin uuden tutkimusmatkan Tietoisuusakatemian Tietoisuusohjaaja- ja Kehotietoisuusohjaajakoulutuksissa, sekä virallisen kouluttautumisen myös Meditaatio-, Hengitys- ja Yoga Nidra-ohjaajana. Uuden oppiminen ja vanhan tiedon syventäminen tuntui täydelliseltä lisäykseltä elämääni juuri tällä hetkellä.

Syksyllä 2023 oppini syventyvät kvanttihypnoosiin tutustuen.

Jokaista ohjaamaani harjoitusta yhdistää suorittamattomuuden tila -Tunnille tullessasi saat jaksaa tai olla jaksamatta.

Joogatunnilla ei ole tarvetta kilpailulle tai vertailulle. Joogamattosi on se paikka, jossa kukaan ei sinulta vaadi mitään, saat vain hengähtää.

Nautin jokaisesta ohjaamastani joogatunnista suunnattomasti. Minusta on ihanaa tuntea oppilaani ja nähdä heidän eheytyvän ja kehittyvän. Tunnen kiitollisuutta saadessani kulkea joogapolkua oppilaideni kanssa, yhdessä ja yksilönä.

Klassinen joogafilosofia, chakraoppi, taolainen filosofia ja perinteinen kiinalainen lääketiede teorioineen ovat oman elämäni tärkeimpiä työkaluja.

Koen omaksi Dharmakseni (sydämeni kutsu & elämäntehtävä) olla täällä omien oppiläksyjeni lisäksi auttamassa muita eheytymään ja löytämään oman polkunsa. Polun, jota on turvallista ja mielekästä kulkea kohti omia tavoitteitaan ja sydämen tehtäviään.

Koska mainitsemani ylläolevat filosofiat ja teoriat ovat oman elämäni kulmakiviä, näkyvät ne voimakkaasti myös ohjatessani ja opettaessani joogaa. Joogatunneillani yhdistyy nämä klassiset filosofiat, kehotietoisuus-, tietoisuus- ja tunnetyöskentely.

Jooga on minulle ennenkaikkea elämäntapa. Niin iso ja upea asia, että haluaisin jakaa sen antaman ilon myös sinun kanssasi.

Koulutus:

 • Heartful Yoga -joogaopettaja (RYT200)
 • Grounding Yin ja Feminine Yin-joogahoitaja (160h)
 • Tunne- ja tietoisuusvalmentaja (Tietoisuusakatemia 1vuosi)
 • Kehotietoisuusohjaaja (Tietoisuusakatemia 1vuosi)
 • Meditaatio-ohjaaja (Tietoisuusakatemia 4kk)
 • Yoga Nidra-ohjaaja (Tietoisuusakatemia 4kk)
 • Hengitysohjaaja (Tietoisuusakatemia 4kk)
 • Tällä hetkellä syvennän oppejani Kvanttihypnoosiin tutustuen 2023

Marin palvelut Studio Balancessa:

 • Heartful Yoga -viikkotunnit pienryhmässä
 • ChakraBalance -viikkotunnit pienryhmässä
 • ChakraBalance- pienryhmävalmennus ja yksilövalmennus
 • Joogan Henkilökohtainen valmennus
 • Syventävät joogan, kehotietoisuuden, tunne-ja tietoisuustyöskentelyn, sekä hengityksen kurssit & workshopit
 • Yksityistunnit ryhmille, yrityksille ja yhteisöille

Ota yhteyttä suoraan Mariin